KMO-portefeuille

Succes Invest als opleidingsorganisatie erkend door de Vlaamse overheid. Via de KMO-portefeuille kan je als ondernemer subsidies aanvragen voor onze opleidingen, waardoor een deel van het inschrijfgeld wordt terugbetaald. 

Voor wie?

Ben je zaakvoerder van een kmo, beoefenaar van een vrij beroep of zelfstandige in bijberoep, dan kom je in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Je vraagt de subsidie aan voor jezelf of voor je werknemers.

Opgelet: om aanspraak te kunnen maken op de KMO-portefeuille, dient je opleiding of adviesproject min. € 100 (excl. BTW) te bedragen. Vzw’s en grote ondernemingen komen niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Hoeveel subsidie kan een onderneming ontvangen?

Dit is afhankelijk van de grootte van je onderneming. Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is € 7.500 steun.

Hoe vraag ik mijn subsidie aan?

De aanvraagprocedure voor de KMO-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding.

Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de opleiding zijn ingediend.

Meer informatie over KMO-portefeuille